Bez povoleného JavaScriptu není tento web plně funkční!

Př 7 - offline

  • Lenka Kolmanová

Vloženo: 4. listopadu 2020 v 12:14

Pokud jíš ty nebo někdo z rodiny ryby, kup si uzenou makrelu nebo sledě a můžeš „rozpitvat“ její tělo, prohlédni si celkový tvar těla, zaměř se na hlavu- všimni si tvaru úst a malých ostrých zoubků. Podívej se na uložení očí. Za hlavou najdeš kostěnné skřele, po odstranění si můžeš prohlédnout žaberní lupínky. Pak otevři břišní dutinu ryby. Vnitřní orgány byly odstraněny už před uzením, ale můžeš si prohlédnout uložení páteře a žeber. Když opatrně odstraníš kůži, můžeš si všimnout segmentovaného svalstva ryby, tvoří ho úseky ve tvaru obráceného písmene W. Mezi jednotlivými úseky jsou drobné, často vydličnatě rozvětvené kostičky, na které je potřeba si při konzumaci dávat pozor. Celý úkol nafoť a pošli na můj mail. Budu se těšit na tvoji dokumentaci.

Přílohy

Galerie

Evropské strukturální a investiční fondy, Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání